Dagblad van het Noorden

Alle kranten op een rij. Vergelijk eenvoudig de berichtgeving over het laatste nieuws

Ruim € 34.000 bij elkaar gelopen voor Unicef
HOOGEVEEN -

Rennen voor kinderen die op de vlucht zijn. Bijna 1450 kinderen deden het zondag 14 april voorafgaand aan de Cascaderun. Ze haalden daarmee ruim 34.000 euro op. Ook leerlingen en docenten van RSG Wolfsbos liepen die dag bij de Cascaderun voor Unicef. Maandagavond werd de opbrengst voor Unicef bekend gemaakt door het Regionaal Comité van Unicef in Hoogeveen.

lees verder
Zoekactie naar vermiste dementerende man (81) uit Veendam
VEENDAM -

De politie is een zoekactie gestart naar een vermiste dementerende man (81) uit Veendam in het grensgebied met de provincie Drenthe.

lees verder
Leon Williams tekent voor twee seizoenen bij Donar
GRONINGEN -

Donar heeft zich versterkt met de 27-jarige Leon Williams. Groningens basketbaltrots heeft de guard voor twee jaar vastgelegd.

lees verder
Hoe vierde Zweeloo vroeger Zuidenveld? Lezing en expositie bij Kunstenaarsherberg Zweeloo
ZWEELOO -

Harm Jan Lesschen uit Oosterhesselen houdt donderdag 27 juni bij Kunstenaarsherberg Zweeloo de lezing ‘Van Dingspel tot Zuidenveld'.

lees verder
Dit jaar ook nachtbuslijnen van TT naar Emmen, Borger, Roden en Leek
ASSEN -

Het Ov-bureau Groningen-Assen breidt het aantal nachtbuslijnen voor de TT in Assen dit jaar verder uit.

lees verder
'Geen chaos voor gesloten AH-supermarkt'
GRONINGEN -

De kassastoring bij alle vestigingen van Albert Heijn in het land heeft geen noemenswaardige problemen veroorzaakt.

lees verder
Verdachten drugslab boerderij familie Karst in Zuidwolde ook betrokken bij productie speed in Odoornerveen
ZUIDWOLDE -

Twee mannen die verdacht worden van de productie van synthetische drugs in de verhuurde boerderij van de muzikale familie Karst in Zuidwolde zijn volgens het Openbaar Ministerie ook betrokken bij het drugslab in Odoornerveen.

lees verder
Nee, dit is géén spelfout... 'Aardbijenfestival' in Hoogezand
HOOGEZAND -

Het plein tussen de fonteinen en winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand vormt donderdag 11 juli het decor voor het Aardbijenfestival.

lees verder
Wat is er tijdens de TT-week te doen voor het gezin in Assen?
ASSEN -

De week van de TT is inmiddels meer dan een feest voor motorfanaten en liefhebbers van bier, hamburgers en gierende motoren. Er wordt van alles georganiseerd dat (ook) leuk is voor het gezin.

lees verder
Handelsvereniging Delfzijl: liever individuele gesprekken dan monoloog
DELFZIJL -

Handelsvereniging Delfzijl houdt woensdag 26 juni een inloopbijeenkomst bij HEMA Delfzijl. Deze bijeenkomst komt in de plaats van de reguliere voorjaarsvergadering.

lees verder
Noordelijk Scheepvaartmuseum en Keti Koti Groningen herdenken afschaffing slavernij
GRONINGEN -

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum en burgerinitiatief Keti Koti Groningen herdenken zondag 30 juni de afschaffing van de Nederlandse slavernij op 1 juli 1883. Dit gebeurt in het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen.

lees verder
Asser scholieren zamelen 13.500 elektrische apparaten in
ASSEN -

Leerlingen van tien basisscholen in Assen hebben leverden een puike prestatie. Gezamenlijk hebben zij ruim 13.500 elektrische apparaten ingezameld tijdens de zogenoemde E-Waste Race.

lees verder
Advies Waddenacademie: richt onderzoek naar effecten verloren lading MSC Zoe eerst op microplastics
LEEUWARDEN -

Monitoring en onderzoek naar de langetermijneffecten van de verloren lading van de MSC Zoe moeten zich in eerste instantie richten op microplastics en hun impact op het ecosysteem van de Waddenzee. Dit adviseert de Waddenacademie aan Rijkswaterstaat.

lees verder
Grote kassastoring bij Albert Heijn

Albert Heijn kampt deze ochtend met een grote kassastoring. In winkels in het hele land kunnen cassières geen klanten helpen. De boodschappen kunnen nog wel bij de zelfscan worden afgerekend. De helft van de winkels is dicht omdat ze geen zelfscan hebben.

lees verder
Aanrijding op A7 bij Scharmer: File richting Groningen weer opgelost

Op de A7 tussen Hoogezand en Groningen is dinsdagmorgen een ongeluk gebeurd.

lees verder
Liveblog: Proces Henk Kuipers en No Surrender waarschijnlijk weer aangehouden

Bij de rechtbank in Groningen krijgt vandaag het strafproces tegen (ex-)leden van No Surrender, onder wie voormalig leider Henk Kuipers, een vervolg. Waarschijnlijk wordt de zaak weer aangehouden.

lees verder
Marketingmanager Jetze Dam weg bij De Nieuwe Kolk in Assen
ASSEN -

Marketingmanager Jetze Dam werkt niet meer bij De Nieuwe Kolk in Assen. Dam was ook lid van het managementteam van DNK.

lees verder
Hoogeveen houdt Duitse droomtransfer van doelman Nick Borgman tegen

Hoogeveen-doelman Nick Borgman heeft een tweejarig contract getekend bij de Duitse Regionalliga-club Schwarz-Weiß Rehden. Hoogeveen staat de overstap naar Duitsland echter nog niet toe. Volgens de Drentse hoofdklasser zijn er nog afspraken die Borgman na moet komen.

lees verder
Ronnie Flex stapt van het podium in Bedum na bier gooien: 'Kom het volgend jaar gratis weer proberen'

Rapper Ronnie Flex is zaterdagavond bij een feestavond van het bedrijvenvoetbal in Bedum van het podium gestapt. De artiest was voor een half uur geboekt, maar staakte zijn optreden toen er uit het publiek een glas bier naar hem werd gegooid. De rapper biedt aan volgend jaar gratis terug te komen.

lees verder
Huis eindelijk verkocht, burgemeester komt naar Midden-Groningen
HOOGEZAND -

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en zijn echtgenote Heleen verhuizen eind september van dit jaar naar Midden-Groningen. Ze hebben hun woning aan de Zuiderzeestraat in het Gelderse Wezep onder voorbehoud van financiering verkocht.

lees verder
Cursisten VRIJDAG in Groningen tonen vierhonderd beelden en kunstwerken

Culturele instelling VRIJDAG opent deze week de deuren van haar pand aan de Walstraat voor een expositie, waar cursisten hun eigen werk kunnen laten zien.

lees verder
Opinie: Lelylijn, een bus is geen trein

Het gaat als een trein met de lobby rondom de Lelylijn. Dat wil zeggen: er is volop aandacht voor het infrastructurele plan.

lees verder
Leerlingen De Lindenborg in actie namens Asser foundation voor sloppenwijkkinderen in Brazilië

Leerlingen uit de klassen 1, 2 en 3 van rsg Borgen gaan woensdag 10 juli zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Aloha Foundation, die is gevestigd in Assen. Deze stichting zet zich in voor een betere toekomst van jongeren uit de sloppenwijken van Fortaleza in het noordoosten van Brazilië.

lees verder
Wethouder Blok opent feestelijke en drukke zwemvierdaagse in streekbad De Marne

Met het ontkurken van een fles champagne en een loeiende toeter gaf wethouder Harmannus Blok van de gemeente Het Hogeland maandagavond het startsein voor de zwemvierdaagse in het streekbad De Marne in Leens.

lees verder
Hoogeveen verlengt contracten technische staf, trainer Nico Haak tekent voor twee jaar bij

Nico Haak zal nog minimaal drie seizoenen hoofdtrainer zijn bij hoofdklasser Hoogeveen. Het bestuur en de succesvolle trainer hebben besloten het nog een seizoen doorlopende contract met nog eens twee seizoenen te verlengen. Hetzelfde geldt voor assistent-trainer Rudie Pol en keeperstrainer Patrick Sulmann. Het trio ligt nu tot de zomer van 2022 vast.

lees verder
Studenten en docenten van Alfa-college helpen koning Willem-Alexander bij opening HyStock

Studenten en docenten van het Alfa-college helpen op woensdag 26 juni namens Energy College mee als koning Willem-Alexander de waterstofinstallatie HyStock in Veendam opent. HyStock van Gasunie is de eerste Nederlandse installatie die op grotere schaal groene stroom omzet in groene waterstof.

lees verder
Natuurgebied Engelgaarde is een bijzondere boom rijker

Natuur- en recreatiegebied Engelgaarde, tussen Meppel en Ruinerwold, is een bijzondere boom rijker. Maandag is het kunstwerk onthuld. Een eerbetoon aan scheidend bestuurslid Mas Boom én een manier om extra donateurs te werven.

lees verder
Oproep: Gaat jouw juf of meester met pensioen? Nomineer hem of haar voor het DvhN-podium!

Met de zomer voor de deur is het voor de pensioengerechtigde meesters en juffen tijd om af te zwaaien. Dagblad van het Noorden vindt dat de Groningse en Drentse basisschooljuffen en -meesters een pluim verdienen.

lees verder
Na de TT-races vol gas naar Hooghalen voor AfterparTTy
HOOGHALEN -

Wat doe je na de races? Naar huis, toch? Nee, vol gas naar Hooghalen voor de AfterparTTy. Mede-organisator en TT-liefhebber Jarno Jansen legt uit.

lees verder
Judoka Henk Grol uit Veendam wint brons in Minsk

Judoka Henk Grol heeft bij de Europese kampioenschappen judo in Minsk de bronzen medaille gewonnen. Het Nederlandse zwaargewicht versloeg in de strijd om de derde plaats Lukas Krpalek uit Tsjechië. Dat deed hij op ippon.

lees verder
Vervanging grasmat FC Emmen is begonnen
EMMEN -

In het stadion van FC Emmen is begonnen met het vervangen van de kunstgrasmat. De club wil niet het risico lopen dat de huidige mat in de loop van het nieuwe seizoen wordt afgekeurd.

lees verder
Sportquiz: Wie is de eerste tegenstander van FC Groningen en wie speelt ook komend seizoen bij Donar?

Alleen echte sportkenners weten al onze actuele sportvragen goed te beantwoorden. Ga jij de uitdaging aan?

lees verder
Auto's botsen op de Nieuwlandseweg tussen De Krim en Nieuwlande

Twee auto's zijn maandagmiddag op elkaar gebotst op de Nieuwlandseweg tussen De Krim en Nieuwlande. Beide voertuigen raakten aanzienlijk beschadigd. Door de landelijke 112-storing hadden de betrokkenen veel moeite de hulpdiensten te bereiken.

lees verder
Gevalletje miscommunicatie: gloednieuw ziekenhuis moet dure trafo's alweer vervangen
SCHEEMDA -

Het gloednieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda heeft door miscommunicatie met de energieleverancier verkeerde transformatoren en moet alle vijf trafo's deze week vervangen. Wie opdraait voor de kosten is nog onbekend.

lees verder
Stichting Gasthuis H-S sluit 2018 af met positief saldo
HOOGEZAND -

Stichting Gasthuis Hoogezand-Sappemeer heeft het jaar 2018 afgesloten met een positief saldo van € 5546. Dit blijkt uit het jaarverslag van de stichting.

lees verder
Brandweer gaat voor verkoeling zorgen tijdens avondvierdaagse Oosterhesselen
OOSTERHESSELEN -

Bekertjes water, sproeiers en emmers water met sponzen. Die gaan brandweerlieden vanaf dinsdag inzetten om deelnemers aan de avondvierdaagse in Oosterhesselen, Gees en Zwinderen koel te houden.

lees verder
Sterk Lokaal heeft met Alfred Schoenmaker uit Diever opvolger Douwe Oosterveen in Provinciale Staten

De 49-jarige Alfred Schoenmaker uit Diever zal namens Sterk Lokaal zitting nemen in Provinciale Staten. Schoenmaker volgt daarmee Douwe Oosterveen op, hij stond als derde op de kieslijst.

lees verder
Doe-Mee Markt in Coevorden biedt helpende hand: van Voedselbank tot jongerencoaches
COEVORDEN -

In het gebouw Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan in Coevorden vindt woensdag 3 juli de Doe-Mee Markt plaats.

lees verder
Vlucht van en naar Munster/Osnabrück vanaf september ook via Airport Eelde

Vliegmaatschappij AIR Airlines uit Lelystad gaat vanaf 2 september ook vluchten aanbieden van en naar vliegveld Munster/Osnabrück vanaf Airport Eelde.

lees verder
Brink Pop Peize weer van start
PEIZE -

Een typisch zomers zondagmiddagevenement, dat is Brink Pop Peize al jaren. Vanaf zondag 30 juni is het weer zover.

lees verder
'Schildmeer leent zich uitstekend voor ecotoerisme en watersport'
STEENDAM -

De tweede editie van de Dag van het Schildmeer is drukbezocht. De naar schatting 750 bezoekers konden zeilen, suppen, golfen en knutselen. Verder presenteerden rond het Schildmeer actieve ondernemers en instellingen zich aan het publiek.

lees verder
Daler kinderen 'roefelen' aan bedrijfsleven
DALEN -

Ruim veertig kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Burgemeester Wessels Boerschool uit Dalen deden afgelopen zaterdag mee aan de jaarlijkse Roefeldag in hun dorp.

lees verder
Stadspark Groningen heeft nieuw natuurpaviljoen: Het Groene Hart
GRONINGEN -

Het nieuwe natuurpaviljoen in het Stadspark in Groningen is maandagochtend, tijdens de opening van het gebouw, Het Groene Hart gedoopt. Leerlingen van basisschool De Starter bedachten de naam.

lees verder
Landelijke storing: alarmlijn niet bereikbaar in delen van het land

De telefoonstoring bij KPN is na drie uur voorbij. Het alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar, meldt de provider. De oorzaak is nog onbekend.

lees verder
Onstwedderomloop: trim- en jeugdlopen in Onstwedde
ONSTWEDDE -

Het dorp Onstwedde vormt maandagavond 1 juli het decor voor de 22ste Ontwedderomloop.

lees verder
Hoeveel hittestress heb jij? Doe de test!

Hoe gevaarlijk is de hitte voor je gezondheid? Daarover doen allerlei bakerpraatjes de ronde. De FNV ontwikkelde daarom een hittestress calculator.

lees verder
Chemiebedrijf ESD hoeft dwangsom van 250.000 euro nog niet te betalen
DELFZIJL -

Chemiebedrijf ESD-SIC krijgt van de rechter de tijd om alsnog een vergunning aan te vragen voor het uitstoten van silicium-carbide vezels.

lees verder
Delfzijlster weggeefwinkel verder als kringloopwinkel
DELFZIJL -

Weggeefwinkel Voor Elkaar in Delfzijl gaat vanaf dinsdag 2 juli verder als kringloopwinkel Voor Elkaar.

lees verder
Sleen staat muzikaal weekend te wachten: Different Faces en Session Sleen
SLEEN -

Al drie jaar lang programmeert Hans Grondel bandjes in zijn muziekcafé De Linde aan de Bannerschultestraat in Sleen. Komend weekend staan Different Faces (vrijdag) en de open sessie Session Sleen (zaterdag) op de rol.

lees verder
Organisatie TT Festival Assen: Hitteplan? Neem een trui mee!
ASSEN -

De organisatie van het TT Festival in Assen ziet geen reden om maatregelen te nemen tegen het warme weer tijdens de TT-week. Sterker, festivalbezoekers krijgen het advies een warme trui mee te nemen.

lees verder