Dagblad van het Noorden

Alle kranten op een rij. Vergelijk eenvoudig de berichtgeving over het laatste nieuws

Fantastische rit van Emmelie Scholtens en Desperado

Emmelie Scholtens heeft in de Grand Prix op Jumping Amsterdam met Desperado N.O.P. vernietigend uitgehaald naar de Nederlandse concurrentie. De amazone uit Onnen zette Edward Gal (5de) op ruim een procent en Hans Peter Minderhoud (9de) op ruim drie procent achterstand.

lees verder
De Stroomruiters, Fleur Nagengast, Bram Gonlag, Kyra Hingstman en Hijken DTC in de prijzen bij Sportpodium Midden-Drenthe
HOOGHALEN -

Fleur Nagengast (wielrennen) en Bram Gonglag (motorsport) zijn vrijdagavond in ‘t Haoler Hoes in Hooghalen uitgeroepen tot sportvrouw en -man van Midden-Drenthe. Kyra Hingstman (paardensport) is sporttalent van 2019.

lees verder
Laurens uit Ootmarsum biedt zijn waterglijbaan te koop aan, en hij gaat naar... Hoogeveen

Laurens Heerdink uit Ootmarsum bood deze week een waterglijbaan van tientallen meters te koop aan op Facebook en wist niet wat hem overkwam. ,,De belangstelling was gigantisch. Iedereen wil blijkbaar wel zo’n ding in de tuin.’’

lees verder
Auto eindigt op z'n kant bij ongeluk op de Ring

Bij een botsing tussen twee auto’s in Groningen is een van de twee auto’s op z’n kant geëindigd. Het ongeluk gebeurde op de Ring ter hoogte van de Friesestraatweg.

lees verder
Geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen, FC Groningen verwacht enorme verkeersdrukte rond wedstrijd tegen Ajax

Er rijden dit weekend geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen vanwege werkzaamheden aan het spoor. FC Groningen vreest daarom extra verkeersdrukte voor en na de uitverkochte wedstrijd tegen Ajax.

lees verder
Houtstof verpest woongenot in Coevorden
COEVORDEN -

Tuinmeubilair dat om de haverklap onder het stof zit. Ramen die zomer en winter dichtgehouden moeten worden. Stof dat zich desondanks achter de kozijnen ophoopt. Het Coevorder buurtje rond de Parallelweg is helemaal klaar met overlast door houtstof.

lees verder
Regenboogstand op open dag moet 'anders' zijn normaliseren
STADSKANAAL -

Het Noorderpoort College in Stadskanaal zette voor het eerst een LHTBI-stand neer tijdens de Open Dag die vrijdag werd gehouden. Het is een springplank om anders geaardheid te normaliseren: „ik denk persoonlijk dat daar een nut en noodzaak voor is”, vertelt directeur Astrid Kramer van de school.

lees verder
Juichende reacties op plan voor flitstrein van Amsterdam (via Groningen) naar Helsinki
GRONINGEN -

Het idee dat de Lelylijn onderdeel kan zijn van een snelle spoorverbinding Amsterdam-Hamburg-Kopenhagen-Stockholm, wordt omarmd.

lees verder
Kantorenpand in Farmsum wordt mogelijk een migrantenhotel
FARMSUM -

Er komt mogelijk een arbeidsmigrantenhotel in het voormalige kantoorpand aan de Hogelandsterweg 16 in Farmsum. Burgemeester en wethouders hebben hun medewerking hiervoor toegezegd.

lees verder
Zakenlui met banden in China volgen ontwikkelingen rond het coronavirus met noordelijke nuchterheid
WINSCHOTEN -

Noordelijke ondernemers met zakelijke banden in China volgen de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwgezet. Ongerust zijn ze nog niet.

lees verder
Eigen talkshow voor Tim den Besten in Forum Groningen: 'We moeten kunnen lachen én iets opsteken'
GRONINGEN -

Presentator en documentairemaker Tim den Besten krijgt een eigen maandelijkse talkshow in Forum Groningen. Zondag is de eerste editie. Tims Talkshow is een samenwerking tussen Dagblad van het Noorden en Forum.

lees verder
'Het leek wel een sauna in huis'
HOOGEVEEN -

Lekkage van de verwarming heeft drie kruipruimten onder flatwoningen aan de Alteveerstraat in Hoogeveen blank gezet met water van bijna 60 graden. De bewoners van één woning hebben de nacht in een hotel doorgebracht.

lees verder
Gezin dat aan N855 bij Lhee woont, laat na crash van vrachtwagen aarden wal aanleggen rond tuin

Langs een bocht in de Spieregerweg, tussen Dwingeloo en snelweg A28, is de afgelopen weken een opvallende aarden wal verschenen. Die moet het gezin op nummer 5 beschermen tegen nog méér verkeer dat onverhoeds de tuin in dendert.

lees verder
Hello Festival maakt nieuwe namen bekend (en dit zijn ze)

3 Doors Down, Kaiser Chiefs en Kriss Kross Amsterdam zijn toegevoegd aan de line-up van Hello Festival. Het festival is op 6 en 7 juni aan de Grote Rietplas in Emmen.

lees verder
Ruim duizend Zuidlaarders tegen komst tbs'ers met veel vrijheid
ASSEN -

Het verzet tegen de komst van psychiatrische patiënten die ernstige delicten hebben gepleegd naar Dennenoord, wordt in Zuidlaren almaar heviger. Duizend mensen tekenden de petitie en bewoners sturen een brief naar de gemeenteraad. Lentis wacht de bijeenkomst van 6 februari af tot er nieuwe informatie wordt verstrekt.

lees verder
Geluidsfragment bij Jinek heeft consequenties: RTL mag geen opnames meer maken van rechtszaak Ruinerwold

RTL mag geen opnames meer maken in de rechtszaal tijdens de zaak-Ruinerwold. Dit heeft het bestuur van rechtbank Noord-Nederland besloten. De aanleiding voor de maatregel is de talkshow Jinek van 21 januari.

lees verder
Gemeente Groningen ruimt 48 graven op De Eshof in Haren
HAREN -

Om ook in de toekomst voldoende begraafruimte in Haren te houden, worden op begraafplaats De Eshof 48 graven geruimd. De ruiming begint in de tweede helft van februari en duurt naar verwachting ongeveer vier weken.

lees verder
Ubbo Emmius uit Stadskanaal wint debatwedstrijd Op weg naar het Lagerhuis
GRONINGEN -

Het Ubbo Emmius uit Stadskanaal heeft het beste jonge debattalent uit Groningen. Dat bleek vrijdag bij de provinciale finale van de debat- en speechwedstrijd ‘Op weg naar het Lagerhuis’.

lees verder
UMCG komt terug op advies: Blijf toch vitamine B12 gebruiken

Het Universitair Medisch Centrum Groningen komt terug op een eerdere waarschuwing. Mensen met een tekort aan vitamine B12 moeten juist wél voedingssupplementen blijven slikken, zeggen de onderzoekers nu.

lees verder
Vrijspraak maakt einde slepende diefstalkwestie 't Stokertje

Na zes jaar mag een 54-jarige oud-medewerker van de kachelzaak ’t Stokertje in Orvelte opgelucht ademhalen. De politierechter sprak de man uit Stadskanaal vrij van diefstal van kachelmaterialen. Er was onvoldoende bewijs om de man te veroordelen voor verduistering in dienstverband (zoals dat juridisch heet).

lees verder
CDA Westerkwartier vraagt aandacht voor wachttijden bij brug Gaarkeuken
GAARKEUKEN -

Het CDA in het Westerkwartier heeft vrijdag geflyerd bij de brug in Gaarkeuken. Voor de brug wachtende automobilisten kregen een flyer waarin de christendemocraten aandacht vragen voor de wachttijden bij de brug.

lees verder
Politierobot neemt eenvoudige aangiftes op
ASSEN -

Aangifte doen bij een robot van de politie, in de nabije toekomst is het misschien de normaalste zaak van de wereld. De politie Noord-Nederland experimenteert met Pepper, een politierobot.

lees verder
Aanrijding tussen auto en fietser op Exloërweg bij Valthe
VALTHE -

Op de Exloërweg bij Valthe vond vrijdagmiddag een ongeval plaats. Een auto en een fietser kwamen in botsing met elkaar.

lees verder
Groningen gastheer tweede conferentie Nederland Digitaal
GRONINGEN -

Groningen is half maart plaats van handeling voor de tweede conferentie Nederland Digitaal. Er worden duizenden bezoekers verwacht, onder wie ministers en staatssecretarissen.

lees verder
Radicale boeren willen Den Haag 5 februari 'laten schudden op grondvesten'

De radicale boerenbelangenorganisatie Farmer Defence Force (FDF) roept de boeren wederom op om actie te voeren in Den Haag. De stad moet van FDF-voorman Mark van den Oever op 5 februari zelfs ‘schudden op zijn grondvesten’. Dat schrijft Van den Oever in een pamflet dat circuleert op chatfora.

lees verder
Supporterscollectief ziet niets in Beneliga: ‘Voetbalcultuur wordt overboord gegooid’

De supporters van de Nederlandse voetbalclubs zien niets in de mogelijke komst van de Beneliga. Topclubs uit het Nederlandse en Belgische voetbal gaan naar aanleiding van een haalbaarheidsonderzoek een concreet voorstel uitwerken voor een gezamenlijke competitie.

lees verder
Hoogleraar Joost Herman vecht tegen beschuldigingen RUG
GRONINGEN -

Hoogleraar Joost Herman ontkent dat hij met zijn stichting NOHA de Rijksuniversiteit Groningen voor 1,2 miljoen euro heeft benadeeld. Dit staat in een verklaring die vrijdag op de Faculteit der Letteren is verspreid.

lees verder
Vis & Voetbal #20: Over de (negatieve) lezersbrieven en de transfers bij FC Emmen

Het is vrijdag en dat betekent dat er weer gevoetbald gaat worden! In deze aflevering gaan Thijs de Jong en William Pomp onder andere in op een kritische brief van een lezer van Dagblad Van Het Noorden.

lees verder
Delfzijlster ontvangt pakketje van PostNL met cocaïne: ik ben erin geluisd
GRONINGEN -

Hij had tot twee keer toe geweigerd, maar toch ontving hij op zijn woonadres een pakketje uit Aruba met daarin 400 gram cocaïne. ,,Ik ben erin geluisd’’, hield de zeer geëmotioneerde B.G. (45) uit Delfzijl de rechters vrijdagochtend voor.

lees verder
Heibel om reclamemast McDonald's in Kolham? Da's niet voor het eerst, want in 2004 was het ook al raak

De mogelijke komst van McDonald's in Kolham roept weerstand op en dat is niet voor het eerst. Waar de bewoners in de nabije omgeving anno nu bezwaar maken tegen de 40 meter hoge reclamemast, dwarsboomde de provincie Groningen in 2003 om dezelfde reden de komst van de fastfoodketen.

lees verder
Medeverdachte Ruinerwold Josef B. wordt alsnog onderzocht in het Pieter Baan Centrum

De rechtbank in Assen stuurt Josef B., medeverdachte in de Ruinerwoldzaak, alsnog naar het Pieter Baan Centrum (PBC) voor een gedragskundige observatie. Dat meldt zijn advocaat Yehudi Moszkowicz vrijdag.

lees verder
Was het Paviljoen in het Noorderplantsoen van origine een kleurrijk pand?
GRONINGEN -

Het Paviljoen in het Noorderplantsoen in Groningen krijgt zijn originele kleuren terug. Kleurendetective Gepkienes Brouwer doet onderzoek naar het pand uit 1930.

lees verder
Leerlingen dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand willen 55-plussers warm maken voor sport
HOOGEZAND -

Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand hebben een sportinstuif voor senioren (55+) georganiseerd. Deze instuif vindt woensdag 12 februari plaats in de Kalkwijckhal in Hoogezand.

lees verder
'Aardbevingsgeld niet voor de wipkip'
WINSCHOTEN -

Sinds de gemeente Oldambt eind 2018 officieel als aardbevingsgemeente is aangemerkt, heeft de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) bijna 7 miljoen euro uitgekeerd aan gedupeerden.

lees verder
Geduld KwadrantGroep met Ameland raakt op
HOLLUM -

Elk uur dat een definitieve klap op de nieuwe Stelp uitblijft kost geld, zei KwadrantGroep-baas Jan Maarten Nuijens gisteravond tijdens een informatieavond.

lees verder
Ameland krijgt eigen canon

Kardinaal de Jong, de Sint Clemenskerk, de Vermaning en de Grote Kerk in Hollum zouden zomaar eens samen in een van de vensters van de canon van Ameland kunnen belanden.

lees verder
Het is nationale pindakaasdag: dit wist je nog niet over het populaire broodbeleg

Het is vandaag in Amerika Nationale Pindakaasdag. Omdat het broodbeleg ook in Nederland immens populair is, vieren wij de feestdag mee. Dit wist je nog niet over het bruine goedje.

lees verder
Politiebureau in Leek sluit deuren voor verbouwing
LEEK -

Het politiebureau aan de Waezenburglaan in Leek sluit vrijdag 14 februari tijdelijk zijn deuren. Dit vanwege een verbouwing die naar verwachting twee jaar in beslag neemt.

lees verder
Opnieuw raakt een bus van Qbuzz van de weg, ditmaal op N374 tussen Stadskanaal en Nieuw-Buinen
STADSKANAAL -

Voor de derde keer binnen een week is een bus van Qbuzz van de weg geraakt. Vrijdagochtend gebeurde dat op de N374 tussen Stadskanaal en Nieuw-Buinen.

lees verder
Pechvogel Renco van Eeken mist duel met oude liefde ACV

ACV speelt zaterdag in Bunschoten-Spakenburg een onvervalste topper tegen koploper Eemdijk, bij wie oud-Stadjer en oud-Assenaar Renco van Eeken (33) vanwege een blessure moet toekijken.

lees verder
Burgemeester Roger de Groot (De Wolden) geeft huiskamerconcert: Gitaarspelen is voor mij een uitlaatklep

Burgemeester Roger de Groot van De Wolden geeft zondag een huiskamerconcert in Zuidwolde. Het optreden met zijn gitaar vloeit voort uit de inzamelingsactie Serious Request van radiozender 3FM, die vorige maand ook Zuidwolde aandeed. De Groot: ,,Ik bied alle donateurs de gelegenheid om te komen luisteren.”

lees verder
Eerst stopt Achilles, nu MSC: verdediger Luuk Kuipers voetbalt twee seizoenen voor spek en bonen

Zondaghoofdklasser MSC maakte vorige week bekend na dit seizoen naar de zaterdag te verkassen en dit seizoen dus nergens meer om te spelen. Verdediger Luuk Kuipers (21) heeft bijna hetzelfde al een keer meegemaakt bij Achilles 1894.

lees verder
Gemeente Groningen test in Savornin Lohmanlaan nieuwe manier van bomen planten

De tien nieuwe bomen in de Savornin Lohmanlaan in Groningen zijn op een voor de gemeente Groningen nieuwe manier geplant.

lees verder
Flexx Music Woldhoorn 'club van de week' Vriendenloterij
TOLBERT -

De Vriendenloterij heeft Flexx Music Woldhoorn uit Tolbert donderdagavond benoemd tot ’Club van de Week’. Dit levert de muziekvereniging een eenmalige bijdrage van 10.000 euro op.

lees verder
Brandweer rukt uit bij vermoeden gaslek op bouwplaats in Emmen

De brandweer is vrijdagochtend uitgerukt naar een bouwplaats aan de Middenhaag in Emmen.

lees verder
Trein ramt stootblok op Hoofdstation Groningen

Een trein van NS heeft vrijdagochtend op het rangeerterrein van het Hoofdstation in Groningen een stootblok geramd. Enkele wielen van de onbemande trein zijn hierdoor uit de rails geschoten. Het stootblok werd uit de grond gerukt.

lees verder
Ongeval Stobbenweg bij Bronneger
BRONNEGER -

Rond kwart over zeven kwam er vrijdagochtend een melding van een ongeval op de Stobbenweg bij Bronneger.

lees verder
Aanrijding kruising Europaweg/Graaf van Heiden Reinesteinlaan in Coevorden
COEVORDEN -

Er heeft vrijdagochtend een forse aanrijding plaatsgevonden op de kruising Europaweg/ Graaf van Heiden Reinesteinlaan in Coevorden.

De kruising is ingericht met verkeerslichten, maar toch kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing. Er vielen geen gewonden, maar de auto’s hebben veel materiële schade door de aanrijding.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

lees verder
Linde Ex wint George Verbergstipendium 2019
GRONINGEN -

Linde Ex uit Groningen heeft het George Verbergstipendium 2019 gewonnen. Cultuurwethouder Paul de Rook van Groningen maakte dit donderdag bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in Academie Minerva in Groningen.

lees verder
Bestuur Domies Toen maakt plaats voor nieuwe mensen

Het huidige bestuur van stichting Domies Toen in Pieterburen treedt per 1 februari in zijn geheel terug om plaats te maken voor nieuwe mensen. De afzwaaiers gaan ervan uit dat de botanische tuin met ‘een nieuwe club mensen’ een stevige impuls krijgt.

lees verder