Dagblad van het Noorden

Alle kranten op een rij. Vergelijk eenvoudig de berichtgeving over het laatste nieuws

Studenten steken nog altijd de ringweg over (en de gemeente doet niets)

Studenten en ondernemers op het Suikerunieterrein pleiten voor een betere toegangsweg naar het gebied. Tevergeefs: de gemeente wil niet.

lees verder
Kerstboom uit Groningen hangt weer in de mast van marineschip Groningen, maar voorlopig is het de laatste

Tradities zijn er om in ere te houden. Dus bracht een delegatie van het Samenwerkingsverband Veteranen en Post-actieve Militairen Groningen (SVPG) dinsdag een kerstboom naar het marineschip zr. Ms Groningen in de marinehaven van Den Helder.

lees verder
Promotiedagen Drenthe krijgt ander gezicht

De Promotiedagen Drenthe gaat op de schop en verhuist naar een nieuwe plek. De TT Hall wordt ingeruild voor theater De Nieuwe Kolk.

lees verder
Ernstig zieke Duuk (5) mag eerste carbidschot lossen en ziet daarmee wens in vervulling gaan

In Tiendeveen wordt zaterdag voor de negende keer het Open NK Carbiddarten gehouden. De 5-jarige Duuk, die ernstig ziek is, lost het eerste schot. Daarmee gaat een grote wens in vervulling.

lees verder
Binnenmuren kerk Termunten gestraald en opnieuw gestuukt

Het interieur van de kerk in Termunten wordt opnieuw gestuukt als onderdeel van een grotere restauratie. April 2019 moet het klaar zijn.

lees verder
Drentse VVD wil dat VVD-minister gaswinning kleine velden stopzet

Alle VVD-fracties in de twaalf Drentse gemeenten roepen VVD-minister Eric Wiebes op om de voorgenomen gaswinning uit de kleine velden in de provincie te heroverwegen. Ze begrijpen het besluit van Wiebes niet en maken zich grote zorgen.

lees verder
De cirkel is rond: Sting van Tweede Exloërmond naar Groninger Stadspark

Sting staat komend zomer in het Stadspark in Groningen. De voormalig frontman van The Police is een oude bekende in het Noorden. Het allereerste Nederlandse concert van de band vond in 1977 plaats in, jawel, Tweede Exloërmond.

lees verder
Onderzoek: klanten tevreden over Kredietbank Midden-Groningen

Klanten geven de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) Midden-Groningen het rapportcijfer 8,2. Dat blijkt uit een telefonisch onderzoek onder 83 (van de 932) klanten in augustus en september. Dat maakt de gemeente Midden-Groningen bekend.

lees verder
Podcast: 'Voor ons is FC Groningen-FC Emmen een derby; we roepen zelfs de Hondsrug-schaal in het leven'

In de elfde aflevering (de laatste van 2018) van de podcast van Sport Noord blikken presentator Thijs de Jong en sidekick André van den Ende (alias Zwoebe) met DvhN-sportchef Harm Vonk terug op de derby tussen FC Emmen en FC Groningen. 

lees verder
Opslagmogelijkheden in leegstaande autoshowroom in Hoogeveen

Wie opslagruimte zoekt kan in Hoogeveen gebruikmaken van een bijzonder initiatief van twee jonge ondernemers. Ze blazen een leegstaande autoshowroom nieuw leven in.

lees verder
Man (24) zet naaktbeelden ex op groepsapp, met tekst: hier heb je het sletje van Meppel

Een 24-jarige man heeft naaktbeelden van zijn ex-vriendin in een appgroep geplaatst met de tekst: kijk hier heb je het sletje van Meppel. De man deed dat naar eigen zeggen omdat hij zijn kinderen wilde zien.

lees verder
Geen korting op uitkering bij vergoeding aardbevingsschade

Inwoners van de gemeente Delfzijl, Appingedam en Loppersum hoeven niet bang te zijn dat ze gekort worden op hun uitkering als ze een vergoeding voor aardbevingsschade ontvangen.

lees verder
De Wolden kan 3,4 ton aan oninbare schulden op de buik schrijven

De gemeente De Wolden loopt bijna 340.000 euro mis. Burgemeester en wethouders hebben besloten dit bedrag af te boeken. Het gaat om oninbare vorderingen.

lees verder
Ex-lid No Surrender Emmen veroordeeld tot vier jaar cel voor uitvoer speed en coke naar Duitsland

De 52-jarige Albert B. uit Nieuw-Amsterdam is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor drugshandel in 2015 en 2016 in Nederland en Duitsland. B. was lange tijd 'sergeant-at-arms' bij motorclub No Surrender in Emmen.

lees verder
Sting staat in de zomer in Groninger Stadspark met The Specials en Anouk

Na The Rolling Stones en Tina Turner staat er voor het eerst in jaren weer een artiest van wereldformaat in het Groninger Stadspark. Sting speelt in de zomer op de Drafbaan.

lees verder
Contracten getekend voor helihaven Eemshaven: maximaal 15 retourvluchten per dag

De exploitatie van de nieuwe helikopterhaven in de Eemshaven is rond. EMS Maritime Offshore bestiert het platform dat vooral ingezet wordt om personeel naar windmolenparken op zee te brengen. De contracten daarvoor zijn dinsdag getekend.

lees verder
Lagere celstraffen voor spookraadslid en familie uit Delfzijl

De rechtbank heeft fors lagere celstraffen opgelegd aan drie leden van een familie uit Delfzijl die zich bezighield met drugshandel.

lees verder
Droom Max en Bo van Brownies & downieS komt uit: rappen met held Kraantje Pappie

Max en Bo werken bij Brownies & downieS in Groningen en ze zijn allebei enorm fan van Kraantje Pappie. Zoals elke maandagmiddag bedienen de jongens de klanten van Rabobank Groningen. Vinden ze normaal al een leuk klusje, maar als Kraantje Pappie de bank binnenstapt wordt het onvergetelijk.

lees verder
Bestuurder corporatie Wierden & Borgen kan werk in eentje niet meer aan

Bestuurder Rinze Kramer van de Bedumer woningcorporatie Wierden en Borgen krijgt tijdelijk een bestuurder naast zich.

lees verder
Staatsbosbeheer kan na vier jaar impasse eindelijk gaan versterken

Vier jaar nadat Staatsbosbeheer de voormalige Hubo in Slochteren kocht, lijkt er schot te zitten in de versterking van het historische pand.

lees verder
4,5 miljoen voor Gronings kankeronderzoek

KWF Kankerbestrijding kent 4,5 miljoen euro toe aan nieuw kankeronderzoek in Groningen. Het gaat om onderzoeken die een nieuwe vorm van bestraling, protonentherapie, voor meer patiënten beschikbaar maken.

lees verder
Jongemannen (18 en 20) aangehouden voor overval op Pizzeria Marum

Een 20-jarige man uit de gemeente Marum en een 18-jarige man uit Drachten zijn maandag aangehouden als verdachten voor de overval op Pizzeria Marum in oktober. Een 18-jarige man uit Roden zat al vast.

lees verder
Jeugd FC Groningen leert Doan het clublied 'Laat ons weer eens juichen'

Jeugdspelers van FC Groningen leren Ritsu Doan het clublied. De club deelde een video op Twitter.

lees verder
Lezersbrief: Supermarkt Ter Borch gewenst

Groninger Wiersma probeert bewoners van de wijk Ter Borch in Eelderwolde een eigen supermarkt te ontzeggen.

lees verder
Bijbelboek Openbaring vanuit Ten Post in kleine oplage met bijzondere houtsnedes

Op een handbediende pers drukt grafisch vormgever Geert de Koning uit Ten Post een boek met daarin het bijbelboek Openbaring. Meest bijzonder zijn de illustraties.

lees verder
Recordaantal dieren voor veertigste Noordshow in Expo Center Assen

Voor de veertigste Noordshow is een recordaantal dieren ingeschreven; 8150. Dat aantal was in tien jaar niet zo hoog. De organisatie rekent voor de grootste kleindierenshow van ons land op 14.000 bezoekers.

lees verder
Jubileumboek geeft Hoogezand-Sappemeer plaats in geschiedenis

Maandagavond werd in muziekcafé De Tibbe in Sappemeer ‘Herinneringen aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer’ gepresenteerd. Het jubileumboek van de 25-jarige Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer.

lees verder
Ambitieus bedrijf moet er klaar voor zijn om multinational te worden

Zijn hoofdkantoren de sleutel tot succes voor Noord-Nederland? We proberen met een reeks verhalen in beeld te krijgen of dat soort machtscentra de noordelijke economie kunnen versterken. Nabij de hoofdkantoren is bovendien vaak de innovatie en dus zijn er meer banen voor de beter opgeleiden. De eerste aflevering was op 1 december.

lees verder
Veteraan zwaar teleurgesteld: moordbroer en ex-militair Admilson R. niet vervolgd voor granaatexplosie Afghanistan

De 34-jarige ex-militair Admilson R. uit Hoogeveen wordt niet strafrechtelijk vervolgd voor het veroorzaken van een explosie in een Nederlands legervoertuig in Afghanistan. Dat heeft het militair gerechtshof in Arnhem bepaald.

lees verder
Flinke files op A7 na ongeluk tussen Groningen en Marum

Op de A7 is dinsdagochtend een flinke file ontstaan na een ongeluk. Op de weg tussen Marum en Groningen staat het verkeer op verschillende plekken stil aan beide kanten van de weg.

lees verder
Extra toezicht op lastige asielzoekers in Hoogeveense winkelcentrum De Weide

Twee beveiligers en tijdelijk extra cameratoezicht moeten de toegenomen overlast door lastige asielzoekers in winkelcentrum De Weide in Hoogeveen terugdringen.

lees verder
Oldambt sluit cafés in centrum Winschoten

Twee cafés op het Marktplein in Winschoten sluiten op last van de gemeente Oldambt. Het gaat om Timeless en feestcafé No-Limit, bevestigt burgemeester Rika Pot.

lees verder
'Een slimme carbidschieter gebruikt ballen, zeker niet het ijzeren deksel'

Bijna was zijn schedel eraf. Door het ijzeren deksel, bij het carbidschieten. Burgemeester Theo Segers van Staphorst weet uit ervaring hoe gevaarlijk het kan zijn. Dit jaar doet hij het met ballen. En hij raadt iedereen aan hetzelfde te doen.

lees verder
Opinie: Werk aan de winkel, Cees Stolk!

Voor Cees Stolk is de maat vol, zo schreef hij zaterdag. De manier waarop politici het Groninger landschap verkwanselen is voor hem reden niet meer te gaan stemmen. Een reactie.

lees verder
Kan de schok van een ouder met dementie je wakker schudden? UMCG start bevolkingsonderzoek

Willen kinderen van patiënten met dementie weten wat zij zelf kunnen doen om dementie te voorkomen? Die vraag beantwoorden Groningse onderzoekers met een proef-bevolkingsonderzoek, met als slogan ‘Bescherm je brein’.

lees verder
Opinie: Duurzaam energie opwekken zonder besparen: dweilen met de kraan open

Bij het streven naar duurzaamheid ligt de nadruk op het opwekken van duurzame energie en minder op energiebesparing. Ten onrechte, er valt daar veel winst te behalen.

lees verder
Huurders 'schimmelhuizen' Acantus blijven strijdbaar na eerste succesje

De tegen Acantus in actie gekomen huurders hebben de eerste succesjes binnen. Maar ze blijven druk op de ketel houden.

lees verder
Politiek gekrakeel in Oldambt, maar over de rug van de minima

De Dag van de Minima in Oldambt is dit jaar geschrapt door een gebrek aan vrijwilligers bij het organiserende Cliëntenpanel.

lees verder
Brand in technische ruimte woonvorm Veltman in Weiteveen

In de woonvorm Veltman in Weiteveen is maandagavond brand ontstaan in een technische ruimte.

lees verder
Zestig meter hoge woontoren voor topstudenten in Groningen

Aan het Wouter van Doeverenplein in Groningen komt een woontoren met 18 verdiepingen. De wooneenheden zijn bestemd voor studenten van het University College Groningen (UCG). Dat is maandagavond bekendgemaakt tijdens een inloopbijeenkomst in Het Paleis.

lees verder
Ook Veendam in beroep tegen gasbesluit Wiebes

Ook de gemeente Veendam gaat beroep aantekenen tegen het gasbesluit van VVD-minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

lees verder
Stadskanaal investeert fors in verkeer en geeft fietsers ruimbaan

In Stadskanaal kunnen inwoners dinsdagmiddag naar een inloopbijeenkomst over het nieuwe verkeersplan dat ruim baan geeft aan fietsers.

lees verder
Laatste leefbaarheidprijs van Zuidhorn naar ZorgSaam Oldehove

ZorgSaam Oldehove sleepte maandagavond de laatste leefbaarheidsprijs van de gemeente Zuidhorn in de wacht.

lees verder
Overval op tankstation aan Zonnelaan in Groningen

Het Shell-tankstation aan de Zonnelaan in Groningen is maandagavond rond 21 uur overvallen door twee mannen.

lees verder
Lezersbrief: Laat die boot toch liggen!

Het zal toch niet waar zijn. Hebben we al niet zo veel veenkoloniale kanalen meer, ligt er een prachtige en goed onderhouden schip in het Oosterdiep in Wildervank, moet dat weg omdat het de doorvaart hindert.

lees verder
Eric Prins eind dit seizoen weg als trainer bij FC Klazienaveen

Trainer Eric Prins en FC Klazienaveen nemen eind dit seizoen afscheid van elkaar.

lees verder
Pop-up casino geopend met ‘mindf*cker’ Victor Mids en geluksgetal 22

Groningers die graag een gokje wagen kunnen opgelucht ademhalen: de stad heeft weer een casino. En wel het eerste pop-up casino ter wereld. Maandagavond was de opening. Onder de eerste gasten: presentator Frits Sissing en illusionist Victor Mids.

lees verder
Basisschool De Marke in Roden sluit per direct door roest in vloer

Openbare basisschool De Marke in Roden sluit per direct de deuren. De vloer van het oudste deel van het gebouw is aangetast door roestvorming. De gemeente Noordenveld laat maandagavond weten dat dit bij normaal gebruik geen probleem vormt maar dat ze geen enkel veiligheidsrisico wil nemen.

lees verder
Nederlanderschap dubbel gevierd in Noordenveld

Gemeenten zijn verplicht om elk jaar Naturalisatiedag te vieren. Maar lang niet elke gemeente houdt zich hieraan. In Noordenveld is het wel dubbel feest.

lees verder
Nigeriaan opgepakt voor ontvoering en gijzeling bemanning Gronings vrachtschip

Op verzoek van Nederland is onlangs een 28-jarige Nigeriaan in Zuid-Afrika aangehouden op verdenking van ontvoering en gijzeling van de bemanning van het Nederlandse vrachtschip FWN Rapide. Dat schip is eigendom van de Groningse rederij ForestWave.

lees verder